8 Haziran 2016 Çarşamba

Yusuf Acer


Yusuf Acer
Doğum Tarihi: 28.01.1997
Boyu: 1.67
Uyruğu: Türk
Mevki: Sol Bek
Kullandığı Ayak: Sol
Güncel Kulüp: Altınordu


Ülkemizde altyapıya son yıllarda belki de en çok önem veren kulüp olan Altınordu'nun yine kendi ürünü olan Yusuf Acer'i hep birlikte inceleyeceğiz. Yakın gelecekte Altınordu'nun alt yapı ürünü olan oyuncuları Avrupa ve Süper Lig kulüplerinde fazlası ile göreceğimizden eminim. Çağlar Söyüncü'nün ardından bu konuda ilk adayım Yusuf Acer olacak. U19 Milli takımımızın da formasını giyen bu genci gelin artı ve eksileri ile daha yakından tanıyalım.

Her zamanki gibi ilk olarak artılarından başlayalım;

Yusuf mevkisinde ülkemizin son dönemde yetiştirdiği en yetenekli oyunculardan biri olduğu konusunda şüphem yok. Öyle ki sol ayağını futbol tabiri ile raket gibi kullanan oyunculardan biri. Yeteneğini çabukluğu ile birleştirmesi de büyük artılarından biri. Pozisyon alma bilgisi ve kademe alma anlayışı da genç yaşına rağmen beklenenin üstünde. Pas alışverişlerinde yetenekleri de tartışılmaz. Bu sezon oynadığı 22 maçta asist ya da golü olmaması bu yeteneklerini kesinlikle gölge de bırakmamalı. Bu konuda Altınordu'nun oyun yapısı ve forvetlerinin bitiricilik yeteneklerini eleştirmek gerekir.

Eksilerine gelecek olursak; 

Kesinlikle en büyük eksisi fiziği. Kısa boylu olması ters gelen hava topları konusunda doğru yer almasına rağmen büyük handikap oluşturuyor. Belki yine Altınordu'nun oyun yapısı ile alakalı ama hücuma biraz daha fazla katılması gerekiyor. Savunmayı fazlası ile ön planda tutan Yusuf günümüz beklerinden beklenen hücum bindirmeleri konusunda biraz zayıf. Elbette ki hiç hücuma çıkmıyor değil ancak kendi gözlemime dayanarak biraz daha öne çıkabileceğini düşünüyorum. Yetenekleri ve futbol bilgisi iyi durumda olsa da bu konuda da daha iyi bir eğitim alması gerçeği değişmiyor maalesef. 

Toparlayacak olursak yakın zaman da Altınordu'nun yeni meyvesi olarak Avrupa'ya gidecek ilk isim olarak Yusuf Acer'i görebiliriz. Avrupa'da futbolunu daha ileriye taşıyacağından eminim. Şahsi görüşüm 2020 Avrupa Şampiyonası için sol bek konusunda ilk adayımız Yusuf olacaktır. Sol bek konusunda sıkıntılı olan ülkemiz de yetişen bu yeteneğin kaybedilmemesini temenni ediyorum. Bu konuda da Yusuf'u yönlendiren ailesine, menajerine, hocalarına vs. büyük iş düşüyor.

Saygılarımla.

Bizi twitterdan takip etmek için tıklayınız.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder