9 Haziran 2016 Perşembe

Gabriel Jesus



Gabriel Fernando de Jesus
Doğum Tarihi: 03.04.1997
Boyu: 1.75
Uyruğu: Brezilya
Mevki: Sol Kanat
Kullandığı Ayak: Sağ
Güncel Kulüp: Palmeiras


Bu incelememizde şahsi görüşüm olarak Brezilya futboluna önümüzde ki 10 sene de damga vuracak genç yetenek Gabriel Jesus'u ele alacağız. Brezilya futbolunu yakından takip edenler yeni yeni bu ismi duymaya başlamıştır. Benim bu genç ile tanışmam 2015'in Ağustos ayına denk geliyor. Palmeiras'ın Joinville oynadığı maça 11 de başlayan Jesus o maçta bende iz bıraktı ve takibime takılan isim oldu. Yalnızca 1 sene de kat ettiği mesafeyi ilk 11 de çıktığı ilk maçtan itibaren takip eden biri olarak beni son derece mutlu etti. Sadece 1 yılda değerini 10'a katlaması da cabası. Öyle ki devre arasında kulüplerimizden Galatasaray'ın gündemine gelen Martin Benitez ismine binayen Galatasaray transfer sorumlularına alttaki tweeti atacak kadar beni kendine hayran bırakmıştı. 

Bu genç yeteneğimizin artı ve eksilerine bakalım;

Artılarında başa yazacağımız ilk şey kesinlikle dripling yeteneği olacak. Topla o kadar iyi ki genç yaşına rağmen adam geçme konusunda kendine öz güveninde haksız sayılmaz. Geçtiğimiz sezon da 20 maçta 4 gol 2 asist yapması bu sezon yapacağı patlamanın adeta habercisi oldu. Bu sezon yeni başlayan Brezilya Seri A'da 6 maçta 4 gol 1 asist yaparak bitiricilik ve yaratıcılık konusunda ki yeteneklerini de gözler önüne sermektedir. Bununla da kalmadı bu yetenek Güney Amerika Şampiyonlar ligi olan Libertadores ile 5 maça çıkıp bu maçlarda 4 gol atması zaten bu konuda ki becelerilerini ispatlar cinsten. Pas alış verişleri konusunda da oldukça başarılı olan Jesus ortalama maç başına 45 pas yapıp 39'un da isabet bularak %87 isabet oranını elde etmesi bu alanda yaşıtlarına göre sorumluluktan kaçmadığının da göstergesi gibi. 

Negatif yönlerine bakacak olursak;

Bu konuda gözlemlediğim kadarı ile tek sorunu konsantrasyon gibi. Takımının maç içindeki durumuna göre ara ara maçtan koptuğu anlar oluyor. Bu da başlı başına gerçekten büyük bir sorun. Ancak şunu da unutmamak lazım henüz çok genç olan Jesus bu konuda kendini geliştirebilir. Konsantrasyon sorunu çözerse dünyanın sayılı kulüplerinde izleyeceğimizden eminim.

Toparlayacak olursak Gabriel Jesus ismi yakın gelecekte dünya futbolunda adından fazlası ile söz ettirecek. ABD'de düzenlenen Copa America kadrosuna alınmaması konusunda teknik direktör Dunga, Brezilya basınında oldukça eleştirildi. Özellikle de bu kadar eksik bir Brezilya kadrosu varken alınması gerektiği konusunda neredeyse tüm Brezilya'lı spor yorumcuları hemfikir durumdaydı. Belki Copa America'da izleyemedik ama Rio Olimpiyatlarında izleyeceğimizden kimsenin şüphesi olmasın. Ve 2018 Dünya Kupasına da damga vuracak bir isim olacaktır elbette sakatlık vs yaşamaz ise. 

Saygılarımla.

Bizi twitterdan takip etmek için tıklayınız.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder